Na de Boerderij...

13 september 2023


De mestgeur trekt langzaam weg uit lijf en leden. De haan is terug in zijn hok, maar ik hoor hem nog steeds overal waar ik kom. De trekkers rijden de Plaggeberg weer af. Het openingsfeest is nu echt een traditie geworden. Lodewyck 7 is een nieuw begrip. Boerenbridge is weer op de kaart gezet. De zanger de held van de vrijdagavond. De verloting met vele blije winnaars. De Trog is uitgekookt en ’t Wed is drooggelegd. Het geluid van rammelende melkbussen verstomd. Het is vanavond ‘gewoon’ weer toss avond.

De open toernooi commissie, die gasten met die blauwe polo’s en tuinbroek, is uitge(gier)put. Moe, zeker, maar meer nog voldaan. Lief, leed, gezondheid en nieuw leven speelden een belangrijke rol voor en tijdens het toernooi. Maar het team is sterk en is er voor elkaar. En dat is onbetaalbaar. Waarvoor veel dank!

Bloopers waren er genoeg. Zo is het ons weer gelukt om ondanks alle extra krachtstroombronnen de boel gesmolten te krijgen. Paniek op de finalezondag. Hoe nu de keuken runnen? Piekbelaster Marco Mark bleek de reden. Een fust Heineken van 50 liter is zwaar. Die wil je liever niet op je voet krijgen. U raadt het al. Nog een stroomdingetje tijdens het openingsfeest legde de hele drive-inn show plat. Een hardnekkig padel GD4 rating grapje moet nog worden opgelost. Alle deelnemers voor de padel HD4 haakten binnen 48 uur voor het toernooi af. Een kinderboerderij is leuk, maar vreemd dat die beesten geen pampers dragen.

ALLE spelers zijn voor ons belangrijk, tennis en padel. En wat wij ook zo gaaf vinden is dat er zoveel vaste gasten zijn. Wat te denken van Robbin van Beijnhem die alweer de HE4 wint? Of de dames die bijna op ons park wonen van TPV Uitwijk Kyne Ebben Harmke Ypma-Menkveld Miriam Bergwerf. Of de verdubbeling van Stefannen vanuit Ten Medel in Tiel? Stefan Talboom en Stefan Schuilenburg. Of golddigger @irisdekruif die gewoon even de DE6 en de DD5 wint met Biba Klarenbeek. De Apeldoornse @LizeFlendrie die doodleuk de DE7 wint. En  natuurlijk de Van Dam mannen van TV De Musketiers.
We speelden ook nog padel. Lokale successen zijn mooi. Gerard Van de Weert en Toine Bruins Slot moesten met het kraaien van de haan al aantreden in de padel HD8 finale. Een voor dag en dauwtje. Ze waren net iets meer wakker dan Aad Görtemöller en Arie van Vulpen. Ook Larsheim winnaars in de padel DD8: Joliska Tollenaar met Fleur Wissink. De mannen van Oussoren, Kevin Oussoren en Henry wonnen de D7. Wel jammer dat de finale niet uitgespeeld kon worden. Cromwijck Tennis en Padel domineerde de padel HD6 finale met maar liefst drie van de vier mannen op de baan.
De laatste twee partijen op het padel centre court waren voor de P250 DDA en HDA finale. Als je mag spelen met driekwart om je heen publiek is dat een feestje. De dames, twee tieners tegen twee twintigers, maakten er een lekker fanatiek potje van. En dat kon de menigte behoorlijk waarderen. Straigt sets winst voor de dames uit Amsterdam Liza Groenveld Bo Luttikhuis. Dankjewel ook voor de mooie woorden tijdens de prijsuitreiking. En ik vernam van moeders Sandra Bernard-van Den Bogaard dat Puck Bernard inmiddels weer lacht. 😉

Het spelverloop bij de heren was anders. Dat Jur en Etienne Hartevelt terugkwamen na een eerste set verlies met 6-1 was fenomenaal. Het publiek ging er nog eens extra goed voor zitten. En hoopte natuurlijk op een driesetter. Die kwam er. En wat voor eentje. De kooi, het glas, de mat, het net. Alles rookt nog na van dit optreden. De mannen uit Bavel en Breda spelend voor de Ulvenhoutse Tennisvereniging pakten de derde set. En sloten zo, onder terecht lang en daverend applaus, de allerlaatste show van deze week af. Dank aan Julian Prins en @Youpdekroon voor de mooie woorden na afloop.

Alle ‘boeren’ van de toernooicommissie van Larsheim Tennis & Padel danken uit de grond van hun hart de burgers, boeren en buitenlui die ons negen dagen lang een feestweek hebben bezorgd. Dank aan de ontelbare vrijwilligers, sponsoren, bezoekers, dienders, verkeersregelaars, dj’s, schapen, ramenzemers, bladblazers en ga zo maar door.

Kukeleku!

De verloting... als je prijs hebt, kunnen je mailen met [email protected]
Blauwe loten (zaterdag)
Insectenhuis 17
Smoothie maker 42
Spellen pakket 102
Steengrill 146  
Gele loten (zondag)
Airpods 65
Padelballen met sportshirt en cap 106
Bierpakket 87
Rituals pakket 210
Magic Bullet 119
JBL Flip 6 233
Tegoedbon voor half uur privé tennis of padelles 43
Tegoedbon duobakkersport twv €25,- 227
Tegoedbon Peter Vis en tegoedbon Niessen mode 126
La Roche creme + bloemenbon 231
Voetbehandeling 402
Beauty behandeling 140
Tegoedbon slagerij van Dijk en powerbank 226
Wijn/kaas pakket 324
Crepe maker 28  

Sponsors van de verloting
Beauty by Machteld
Jansenspecials - Peter Jansen
Tennis Direct
Dobey
Heineken
LRT
Zuivelhoeve
Darthuizen
Sligro
Kees de Nobel
Gezellig thuis
Peter's vis
Cees van Swieten
ATP computers
Healing rose
Prummel optiek
Praktijk voor huid- en lichaamsverzorging Ellen A. van Dijk-Terpstra
Jan Star
Your Products
Expert
Kinepolis
Apotheek De Drie Leliën
Jan Nell
Niessen mode
Rijschool Verhoeven
van Steenwijk
John van Garderen
Ben vd Broek
Makelaardij de Terp
Ginkelduin
Mediahouse
Vivant
De Buiteninrichters
Parc Broekhuizen
Joost Klopper
Slager van Dijk
Brouwer van Dijk - uitvaart
Dennis Rademaker
Autovakmeester Melissen
Rik Meeuwisz
van Brenen
Zwarthout
Hans Klopper
Lorijn
van Zetten vastgoed B.V.
Jasper van Dam
Mercurius vermogensbeheer
www.Drijfkr8.nl  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 451 677

Adres

Plaggeberg 2
3956 BK Leersum

KVK-nummer

30210192