Padel-Algemeen

Padel

Ben je op zoek naar een dynamische laagdrempelige sport die je kan uitoefenen in de frisse buitenlucht en op anderhalve meter afstand? Padel biedt het allemaal.

Wat is Padel?

Padel is een racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Je speelt padel vooral in dubbels. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

Bij Larsheim hebben we twee padelbanen in een glazen kooi. Als lid kan je reserveren via de KNLTB app, maar ze zijn ook los te boeken. Wanneer je lid wordt, betaal je contributie en ontvang je een ledenpas en een bondsnummer. Daarmee krijg je toegang tot veel voordelen:

- Professionele leraren
- Toegang tot de KNLTB competities
- Toegang tot het KNLTB toernooiaanbod
- Snel en makkelijk je wedstrijdresultaten bekijken (ranglijst) via MijnKNLTB
- ClubApp met al het nieuws van Larsheim
- Een collectieve ongevallen verzekering en korting op een Menzis zorgverzekering - Kortingen op evenementen en partner aanbiedingen

Zo profiteer je als lid van de professionaliteit van de leraren. De KNLTB zorgt voor de ontwikkeling van de sport door het organiseren van opleidingen tot padelleraar. Dat betekent voor leden dat jij zeker weet dat jij op een goede manier leert padellen en je snel kunt ontwikkelen in de sport.

Schrijf je nu in! (Wil jij ook lid worden van onze gezellige vereniging?)

Wat zijn eigenlijk de spelregels van padel?

Materiaal

Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren. Je hebt verschil in lichte en zware rackets. Met een licht racket beweeg je makkelijker waardoor je een snellere reactietijd hebt en is dus ideaal voor beginners. Zwaardere rackets hebben echter meer power en zijn dus meer geschikt voor gevorderden. De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. De bal moet goed kunnen stuiten, officieel 135 tot 145 centimeter hoog als je hem van ver boven je hoofd (exact 254 centimeter staat in de regels) laat vallen. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde. Materiaal is bij ons verkrijgbaar.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 451 677

Adres

Plaggeberg 2
3956 BK Leersum

KVK-nummer

30210192