Tenniscompetitie

Let Ace Set Love
 
De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. De spelregels, het speelveld en de duur van een competitiedag worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de kinderen. Hieronder, maar ook op de website van de KNLTB kun je meer informatie vinden over wat zo’n competitiedag inhoud en wat de spelregels zijn die gehanteerd worden bij tenniskids en de KNLTB junioren competitie. Voor ouders is er ook een folder, zodat je de regels samen nog eens door kunt nemen. Deze liggen ook in ons clubhuis. Let op: voor de oranje competitie zijn de regels wat aangepast, zij spelen sinds het najaar van 2022 op tijd.
 

 

Tenniskids competitie

Dit is voor kinderen t/m 12 jaar oud en is afgestemd op de leeftijd en het niveau van de kinderen, uitdrukt in verschillende kleuren: blauw, rood, oranje, groen. Het gaat vooral om plezier maken en leuke wedstrijden spelen. Tijdens de competitie speel je op zondagochtend een aantal korte wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen uit de poule. De ene keer thuis bij Larsheim en de andere keer uit bij een andere vereniging. Zo krijg je ook de mogelijkheid om eens op een andere ondergrond te spelen, zoals gravel. Bij Larsheim wordt er competitie gespeeld vanaf niveau oranje.

Competitie oranje

 • Een Oranje competitiedag duurt ongeveer 2 à 2½ uur.
 • Meestal dubbelpartijen, soms ook enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag tennissen alle teams uit poule tegelijk bij 1 vereniging en wordt een team binnen de poule dag winnaar.
 • Alle wedstrijdresultaten worden ingevoerd in MijnKNLTB.
 • Van ouders wordt verwachten we dat ze om toerbeurt rijden bij uitwedstrijden en helpen bij het klaarzetten van de banen bij thuiswedstrijden.

Competitie groen

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.
 • Meisjes en jongens spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Elke week speelt het team tegen een ander team uit de poule. De ene keer thuis en de andere keer thuis bij een andere vereniging.
 • In 7 speeldagen probeer je samen met je team kampioen te worden van jouw poule.
 • Alle wedstrijduitslagen worden ingevoerd in MijnKNLTB.
 • Van ouders wordt verwachten we dat ze om toerbeurt rijden bij uitwedstrijden en helpen bij het klaarzetten van de banen bij thuiswedstrijden.
Afbeelding met diagram

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie, ook wel competitie geel. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.  Samen met jouw team probeer je in zeven speeldagen kampioen te worden van jouw poule. Een poule bestaat meestal uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. 

 

Praktisch

Op MijnKNLTB kun je zien wanneer en waar je moet spelen. Ook vind je daar alle uitslagen en standen in jouw poule.

Speeldagen voorjaar 2024

 

Doe je ook mee?

Opgeven kan ieder seizoen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail. In overleg met onze tennisleraar, Joep, worden de kinderen ingedeeld op het juiste niveau. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de jeugdcommissie ([email protected]) of Joep Laurs, onze tennisleraar. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 451 677

Adres

Plaggeberg 2
3956 BK Leersum

KVK-nummer

30210192