Padelcompetitie

Afbeelding met tekst, diagram, schermopname, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sinds 2022 wordt er ook (zondag)competitie Padel aangeboden voor de jeugd t/m 17 jaar. Omdat de Padel sport nog in ontwikkeling is, is het advies van de KNLTB om alleen teams aan te melden met kinderen vanaf circa 12 jaar. Bij Larsheim bestaat ook de mogelijkheid je hiervoor op te geven. Ieder seizoen ontvangt elk jeugd padellid hiervoor een uitnodiging. Wij houden ons hierbij aan het leeftijdsadvies wat de KNLTB hanteert.

De voorjaarscompetitie Padel kent 5 speeldagen. Houd er wel rekening mee dat er mogelijk grotere reisafstanden zullen zijn, gezien het feit dat de Padel sport nog in ontwikkeling is. Daarentegen duren de Padel wedstrijden doorgaans wel weer wat korter dan de tenniswedstrijden. 

 

Inhoud speeldag

  • Kinderen spelen in de Padel competitie 4 dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Jongens en meisjes spelen door en met elkaar. Elke samenstelling is mogelijk.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Alle wedstrijduitslagen worden ingevoerd in MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.
  • Van ouders verwachten wij dat zij de opgegeven kinderen stimuleren ook daadwerkelijk mee te laten doen tijdens de competitiedagen. Wanneer kinderen niet alle dagen beschikbaar zijn of niet alle speeldagen mee willen doen, dan dit graag aangeven bij de inschrijving. En vanzelfsprekend verwachten wij ook van de ouders dat zij de kinderen begeleiden bij uit- en thuiswedstrijden.

 

Praktisch

Speeldata zijn te vinden op de website van de KNLTB. Op MijnKNLTB kun je zien wanneer, waar en tegen wie je eigen team moet spelen. Ook vind je daar alle uitslagen en standen in jouw poule. 

 

Doe je ook mee?

Opgeven kan ieder seizoen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de jeugdcommissie ([email protected]) of Joep Laurs, onze tennisleraar. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 451 677

Adres

Plaggeberg 2
3956 BK Leersum

KVK-nummer

30210192